Hoppa till huvudinnehåll

5 inlägg taggade med "Artiklar"

Visa alla taggar

· 4 min att läsa

När form går före innehåll kan första intrycket vara starkt men med tiden kommer tomheten. Den kyrka som bara nöjer sig med att ha glada och betalande medlemmar förlorar sitt salt. Om vår iver att väcka en positiv känsla för varumärket Svenska kyrkan förväxlas med evangeliet om Jesus Kristus blir det inte mycket kvar av vår identitet som kristen kyrka. Alltså, låt oss vidga samtalsämnet från hur till vad. Lyhört, modigt och respektfullt börja samtala om vad som är vårt centrum som kyrka. Annars kommer tomheten bakom alla gemensamma satsningar att upptäckas.

· 5 min att läsa

Hon var långt före sin tid, Johanna Sandén som gav namn åt stiftsgården Breidagård. Redan då, 1915, såg hon den värdekollision vi just nu är mitt inne i, vi som kallar oss moderna. Hon såg brytningen mellan tradition och öppenhet, mellan plikt och lust, kollektiv och individualitet.

· 5 min att läsa

Jag skulle alltså komma tillbaka. Efter sju år som företagare, en konsult av fem som arbetat med samhällsutveckling på europeisk nivå. Dags att byta om. Damma av prästkragen och lägga alla konferensmappar i en låda. Byta Bryssel mot Bergnäset och en massa prat mot en massa göra. Distans mot närhet. Klart att hjärtat klappade. Nu skulle jag vara mer reell och mindre generell.

· 5 min att läsa

Skriv om påsken och använd 4000 tecken. Så var uppdraget. Det räcker med bara ett, tänkte jag. Korsets tecken.